Sauerkraut

Sauerkraut is een heerlijk en gezond gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gefermenteerde kool die een zuur smaakje heeft. Het is een populaire toevoeging aan veel gerechten, zoals worstenbroodjes, salades en stoofschotels. In dit recept leer je hoe je zelf sauerkraut kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kool, gesneden in dunne reepjes

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels witte wijnazijn

– 2 eetlepels kruiden naar keuze (bijvoorbeeld dille, koriander, komijn, etc.)

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de kool met het zout, suiker, witte wijnazijn, kruiden en olijfolie in een grote kom.

3. Verdeel het mengsel over twee ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven.

4. Bak de sauerkraut gedurende 30 minuten.

5. Haal de schaaltjes uit de oven en laat de sauerkraut afkoelen.

6. Serveer de sauerkraut als bijgerecht of als toevoeging aan andere gerechten.

Sauerkraut

Geef een reactie

Schuiven naar boven