Saucijzenbroodje

Saucijzenbroodjes zijn een heerlijk en makkelijk te maken snack. Ze zijn perfect als lunch, tussendoortje of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je saucijzenbroodjes kunt maken met een knapperig korstje en een heerlijke saucijsvulling.

Ingrediënten:

– 500 gram bladerdeeg

– 500 gram saucijs

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1 eetlepel mosterd

– 1 eetlepel ketchup

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel uienpoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de saucijs in kleine stukjes.

3. Meng de saucijs met de eieren, melk, mosterd, ketchup, Worcestersaus, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper.

4. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 stukken.

5. Verdeel de saucijsvulling over de 8 stukken bladerdeeg.

6. Vouw de stukken bladerdeeg dicht en druk de randen goed aan.

7. Leg de saucijzenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bestrijk de saucijzenbroodjes met een ei.

9. Bak de saucijzenbroodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

10. Serveer de saucijzenbroodjes warm.

Saucijzenbroodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven