Sauce hollandaise

Sauce Hollandaise is een klassieke Franse saus die vaak wordt gebruikt bij gerechten zoals asperges, eieren Benedict en vis. De saus is gemaakt van boter, eidooiers, citroensap en een klein beetje zout. Het is een van de meest veelzijdige sauzen die je kunt maken en het is een geweldige manier om je gerechten een extra smaak te geven. Hieronder volgt een recept voor de perfecte Sauce Hollandaise.

Ingrediënten:

– 3 eidooiers
– 2 eetlepels citroensap
– 1/2 kopje boter
– 1/4 theelepel zout

Instructies:

1. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur.

2. Klop de eidooiers, citroensap en zout in een kom tot een glad mengsel.

3. Voeg de gesmolten boter toe aan het eimengsel en klop het mengsel met een garde tot het licht en luchtig is.

4. Verwarm de saus op laag vuur, terwijl je constant roert.

5. Laat de saus niet koken, maar laat het mengsel alleen lichtjes borrelen.

6. Haal de saus van het vuur en serveer direct.

Sauce hollandaise

Geef een reactie

Schuiven naar boven