Sappige gehaktbal

Sappige gehaktbal is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De sappige gehaktbal is een heerlijke combinatie van gehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel en kruiden. Het resultaat is een heerlijke, sappige gehaktbal die je kunt serveren met aardappelpuree, salade of rijst.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ei
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, ei, paneermeel, paprikapoeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in 8 gelijke porties en vorm er balletjes van.

4. Verhit de olijfolie in een ovenschaal en leg de gehaktballetjes erin.

5. Bak de gehaktballetjes in de oven gedurende 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de sappige gehaktballetjes met aardappelpuree, salade of rijst.

Sappige gehaktbal

Geef een reactie

Schuiven naar boven