Saoto soep

Saoto soep is een traditionele Indonesische soep die wordt gekenmerkt door een kruidige, aromatische smaak. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je saoto soep kunt maken met kip, groenten en kruiden. Het is een geweldige manier om je maaltijd te verrijken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel sambal oelek

– 1 theelepel ketoembar

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel zout

– 1 liter kippenbouillon

– 1 kopje jasmijnrijst

– 1 kopje taugé

– 1 kopje gesneden wortel

– 1 kopje gesneden prei

– 1 kopje gesneden selderij

– 1 kopje gesneden peterselie

– 1 kopje gesneden koriander

– 1 kopje gesneden lente-uitjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip totdat het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, laos en zout toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

4. Voeg de jasmijnrijst, taugé, wortel, prei, selderij, peterselie, koriander en lente-uitjes toe en laat het geheel 15 minuten koken.

5. Breng de saoto soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de saoto soep met extra koriander en lente-uitjes.

Eet smakelijk!

Saoto soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven