San Sebastian Cheesecake is een heerlijke, romige taart die afkomstig is uit de Spaanse stad San Sebastian. Deze taart is gemaakt met een basis van roomkaas, eieren, suiker en een krokant koekje bodem. De taart wordt gegarneerd met een laagje gesmolten chocolade en geroosterde noten. Het resultaat is een heerlijke, romige taart die perfect is voor elke gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor San Sebastian Cheesecake.
Ingrediënten:
– 200 gram koekjes
– 100 gram boter
– 500 gram roomkaas
– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 2 eetlepels vanille extract
– 100 gram gesmolten chocolade
– 50 gram gehakte noten
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter.
3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.
4. Bak de bodem in de oven voor 10 minuten.
5. Klop de roomkaas, eieren, suiker en vanille extract in een kom tot een glad mengsel.
6. Giet het mengsel over de koekjesbodem en bak de taart nogmaals voor 25 minuten.
7. Laat de taart afkoelen en bestrijk de bovenkant met de gesmolten chocolade.
8. Bestrooi de taart met de gehakte noten en serveer.