Samosa

Samosa’s zijn een populaire Indiase snack die wordt geserveerd als een voorgerecht of als een snack. Ze zijn gemaakt van een dunne deeglaag die wordt gevuld met een mengsel van groenten, kruiden en kruiden. Samosa’s worden meestal gefrituurd, maar ze kunnen ook worden gebakken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke samosa kunt maken met een knapperig deeg en een smaakvolle vulling.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel zout
– 1/4 kopje koud water
– 1/4 kopje olie
– 1/2 kopje gesneden ui
– 1/2 kopje gesneden wortel
– 1/2 kopje gesneden aardappel
– 1/2 kopje gesneden erwten
– 1/4 kopje gesneden tomaten
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1/4 kopje korianderbladeren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg het koude water en de olie toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, wortel, aardappel, erwten, tomaten, komijnpoeder, korianderpoeder, garam masala en chili poeder toe. Bak het mengsel gedurende 5-7 minuten, of totdat de groenten zacht zijn. Voeg de korianderbladeren toe en bak nog 1 minuut. Laat het mengsel afkoelen.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een dunne cirkel.

5. Leg een lepel van het groentenmengsel in het midden van elke deegcirkel. Vouw de cirkel dubbel en druk de randen goed aan om de samosa te sluiten.

6. Leg de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Serveer de samosa’s warm met een dip naar keuze.

Samosa

Geef een reactie

Schuiven naar boven