Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla Romana is een klassiek Italiaans gerecht dat bestaat uit kleine stukjes kalfsvlees, gewikkeld in prosciutto en salie. Het is een eenvoudig gerecht dat een heerlijke smaak heeft en dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte maaltijd voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een weekdag. Hier is een recept voor Saltimbocca alla Romana.

Ingrediënten:

– 4 kalfsschnitzels
– 8 plakjes prosciutto
– 8 blaadjes salie
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1/4 kopje droge witte wijn
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Leg de kalfsschnitzels op een werkvlak en bestrooi ze met zout en peper.

2. Leg op elke schnitzel twee plakjes prosciutto en twee blaadjes salie.

3. Rol de schnitzels op en bind ze vast met keukentouw.

4. Verwarm de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg de schnitzels toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

6. Voeg de witte wijn toe en laat het gerecht nog een paar minuten koken.

7. Serveer de Saltimbocca alla Romana met een salade of aardappelpuree.

Saltimbocca alla romana

Geef een reactie

Schuiven naar boven