Salsa verde

Salsa Verde is een heerlijke Mexicaanse saus die gemaakt wordt van tomatillos, jalapeños, koriander, knoflook en citroen. Het is een pittige saus die perfect is om te serveren bij tacos, burritos, quesadillas of als dip voor chips. Met deze recept kun je eenvoudig een heerlijke Salsa Verde maken.

Ingrediënten:

– 500 gram tomatillos
– 2 jalapeños
– 1/2 kopje koriander
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 citroen
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de tomatillos en snijd ze in kleine stukjes.

3. Verwijder de zaadjes en de steel van de jalapeños en snijd ze in kleine stukjes.

4. Doe de tomatillos, jalapeños, koriander, knoflook, citroensap en zout in een ovenschaal.

5. Rooster de ingrediënten in de oven gedurende 15-20 minuten.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en laat afkoelen.

7. Doe de ingrediënten in een blender en mix tot een gladde saus.

8. Serveer de Salsa Verde bij tacos, burritos, quesadillas of als dip voor chips.

Salsa verde

Geef een reactie

Schuiven naar boven