Mokka taart

Mokka taart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze taart is een combinatie van een luchtige chocoladecake met een romige mokka-vulling. De taart wordt afgemaakt met een laagje chocoladeglazuur en een topping van mokka-ijs. Dit recept is een geweldige manier om je gasten te verrassen met een heerlijke taart.

Ingrediënten:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels mokka-poeder

– 2 eetlepels melk

– 2 eetlepels vanille-extract

– 2 eetlepels koffie-extract

– 2 eetlepels koffie-essence

– 2 eetlepels koffie-likeur

– 2 eetlepels koffie-room

– 2 eetlepels koffie-crème

– 2 eetlepels koffie-siroop

– 2 eetlepels koffie-ijs

– 2 eetlepels chocolade-glazuur

– 2 eetlepels mokka-ijs

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en mokka-poeder toe en meng tot een glad beslag.

5. Voeg de melk, vanille-extract, koffie-extract, koffie-essence, koffie-likeur, koffie-room, koffie-crème, koffie-siroop, koffie-ijs en chocolade-glazuur toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een springvorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de taart afkoelen.

9. Bestrijk de taart met mokka-ijs en garneer met chocolade-glazuur.

10. Serveer de taart en geniet ervan!

Mokka taart

Geef een reactie

Schuiven naar boven