Salsa tomaat

Salsa tomaat is een heerlijke, pittige saus die je kunt gebruiken als dip of als smaakmaker voor allerlei gerechten. Het is een eenvoudig recept dat je in een handomdraai kunt maken met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hieronder volgt het recept voor salsa tomaat.

Ingrediënten:

– 2 grote tomaten, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel suiker
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

2. Voeg de tomaten, komijn, oregano, paprikapoeder, suiker, zout en peper toe en roer goed.

3. Laat de salsa op middelhoog vuur koken tot de tomaten zacht zijn.

4. Pureer de salsa met een staafmixer tot een gladde saus.

5. Serveer de salsa tomaat warm of koud als dip of als smaakmaker voor andere gerechten.

Salsa tomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven