Salie

Salie is een veelzijdige kruid dat veel gebruikt wordt in de keuken. Het heeft een kruidige, pittige smaak die heerlijk is in veel verschillende gerechten. In dit recept gebruiken we salie om een heerlijke salie-aardappelpuree te maken. Deze puree is een perfecte bijgerecht voor een feestelijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 pond aardappelen, geschild en in stukken gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels fijngehakte salie

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 kop melk

– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water gedurende 15-20 minuten, of totdat ze zacht zijn.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de salie toe en bak gedurende 1-2 minuten.

3. Giet de aardappelen af en voeg de salie-boter toe. Pureer de aardappelen met een staafmixer tot een gladde puree.

4. Voeg de melk, zout en peper toe en mix nogmaals.

5. Serveer de salie-aardappelpuree met geraspte Parmezaanse kaas.

Salie

Geef een reactie

Schuiven naar boven