Salade nicoise

Salade Niçoise is een klassieke Franse salade die een heerlijke combinatie van ingrediënten bevat. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag, omdat het licht en verfrissend is. De salade bestaat uit een mix van groenten, eieren, tonijn en olijven. Hieronder volgt een recept voor Salade Niçoise.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gemengde sla
– 2 kopjes gekookte haricots verts
– 2 kopjes gekookte krieltjes
– 2 kopjes gesneden tomaten
– 2 kopjes gesneden rode uien
– 2 kopjes gesneden komkommers
– 2 kopjes gesneden paprika
– 2 kopjes gesneden olijven
– 2 kopjes gesneden hardgekookte eieren
– 2 blikjes tonijn

Voor de dressing:

– 1/4 kopje olijfolie
– 2 eetlepels witte wijnazijn
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel honing
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Begin met het maken van de dressing. Meng de olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, honing, zout en peper in een kom. Roer goed om te combineren.

2. Voeg alle groenten toe aan een grote kom.

3. Voeg de tonijn en olijven toe aan de groenten.

4. Voeg de hardgekookte eieren toe aan de salade.

5. Giet de dressing over de salade en meng alles goed.

6. Serveer de salade Niçoise direct of laat het een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

Eet smakelijk!

Salade nicoise

Geef een reactie

Schuiven naar boven