Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een heerlijk Indonesisch gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van gekookte boontjes, kruiden en specerijen. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse dag. Hieronder volgt het recept voor sajoer boontjes.

Ingrediënten:

– 500 gram boontjes
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel ketoembar
– 1 theelepel laos
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Kook de boontjes in ruim kokend water tot ze gaar zijn.

2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.

3. Voeg de kruiden en specerijen toe en roer goed.

4. Voeg de boontjes toe en roer goed.

5. Voeg het zout en suiker toe en roer goed.

6. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de sajoer boontjes warm.

Sajoer boontjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven