Runderwangen

Runderwangen zijn een heerlijk stuk vlees dat vaak wordt gebruikt in stoofschotels. Het is een stuk vlees dat veel smaak heeft en dat heerlijk zacht wordt als je het langzaam gaart. In dit recept worden de runderwangen gegaard in een saus van rode wijn, tomatenpuree, knoflook en kruiden. Het resultaat is een heerlijk stuk vlees dat je kunt serveren met aardappelpuree, rijst of groenten.

Ingrediënten:

– 4 runderwangen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 kop rode wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenpuree, rode wijn, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de runderwangen toe en roer alles goed door elkaar.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de runderwangen gedurende 1,5 uur.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de runderwangen met aardappelpuree, rijst of groenten.

Runderwangen

Geef een reactie

Schuiven naar boven