Rundervinken

Rundervinken is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker uit de Franse keuken en het is een gerecht dat je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we rundervinken, champignons, uien, knoflook, witte wijn en kruiden om een heerlijke maaltijd te maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Laat je inspireren door dit recept en maak je eigen variant!

Ingrediënten:

– 500 gram rundervinken
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de rundervinken toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de champignons, witte wijn, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het rundervinkenmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

6. Serveer de rundervinken met een salade of aardappelpuree. Eet smakelijk!

Rundervinken

Geef een reactie

Schuiven naar boven