Runderschenkel

Runderschenkel is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt de runderschenkel gebakken in de oven met een kruidige marinade. De marinade bestaat uit olijfolie, knoflook, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper. Deze marinade geeft het vlees een heerlijke smaak en maakt het extra sappig. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijk stuk vlees dat perfect past bij een salade of aardappelpuree.

Ingrediënten:

– 2 runderschenkels
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper in een kom.

3. Leg de runderschenkels in een ovenschaal en bestrijk ze met de marinade.

4. Bak de runderschenkels in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het vlees gaar is.

5. Serveer de runderschenkel met een salade of aardappelpuree.

Runderschenkel

Geef een reactie

Schuiven naar boven