Runderragout

Runderragout is een heerlijk, klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit stukjes rundvlees dat wordt gekookt in een saus van groenten, kruiden en wijn. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle ragout die perfect is als hoofdgerecht. Hieronder volgt een recept voor runderragout.

Ingrediënten:

– 500 gram runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop rode wijn
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak de groenten 5 minuten.

3. Voeg het rundvlees toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.

4. Voeg de tomatenblokjes, tijm, rozemarijn, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de rode wijn toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng de ragout aan de kook en zet de ovenschaal in de oven. Laat de ragout in de oven garen gedurende 1,5 uur.

7. Serveer de runderragout met aardappelpuree of rijst.

Runderragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven