Rouille

Rouille is een klassieke Franse saus die vaak wordt gebruikt om visgerechten te verrijken. Het is een pittige saus die wordt gemaakt met knoflook, piment, olie en broodkruimels. De saus heeft een heerlijke smaak en is een perfecte manier om visgerechten op te leuken. Hieronder volgt een recept voor rouille.

Ingrediënten:

– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel piment
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels broodkruimels
– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Doe de knoflook, piment, olijfolie, broodkruimels en zout in een kom en meng alles goed.

2. Gebruik een staafmixer om de saus glad te maken.

3. Breng de saus op smaak met meer zout en piment naar smaak.

4. Serveer de rouille bij visgerechten.

Rouille

Geef een reactie

Schuiven naar boven