Bonne femme

Bonne femme is een traditionele Franse stoofschotel die wordt gemaakt met aardappelen, groenten en vlees. Het is een heerlijk comfortgerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes in je koelkast op te maken. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd
400 gram gemengd vlees (rundvlees, kip of varkensvlees), in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, geschild en in plakjes gesneden

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote ovenschaal. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en vlees toe en bak het geheel 5 minuten.

3. Voeg de tomaten, tomatenpuree, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de bonne femme gedurende 30 minuten.

7. Serveer de bonne femme met een frisse salade.

Bonne femme

Geef een reactie

Schuiven naar boven