Roti oma

Roti oma is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de Surinaamse keuken. Het is een gebakken deeg dat wordt gevuld met een mengsel van kip, uien, knoflook, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept voor roti oma.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkumapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 500 gram roti deeg

– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kip toe en bak deze totdat het gaar is.

4. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, zout en peper toe en roer goed door. Laat het mengsel nog 5 minuten bakken.

5. Verdeel het roti deeg in 8 gelijke stukken. Rol elk stuk deeg uit tot een dunne plak.

6. Verdeel het kipmengsel over de 8 plakken deeg.

7. Rol de plakken deeg op tot een rol en druk de randen goed aan.

8. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de roti oma’s aan beide kanten goudbruin.

9. Leg de roti oma’s op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de roti oma’s nog 10 minuten in de oven.

10. Serveer de roti oma’s met een salade of een andere bijgerecht naar keuze.

Eet smakelijk!

Roti oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven