Roti kukus lonny

Roti Kukus Lonny is een traditioneel Indonesisch gerecht dat wordt geserveerd als een snack of als een bijgerecht. Het is een luchtige, gebakken roti gevuld met een zoete kokosnootvulling. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om je gasten te verrassen. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 2 kopjes alles-purpose bloem
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels suiker
– 1/2 kopje kokosmelk
– 1/2 kopje gesmolten boter
– 1/2 kopje gesneden kokos
– 1/2 kopje gesneden ananas
– 1/2 kopje gesneden mango

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg de kokosmelk toe en kneed het deeg tot het glad is.

2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne cirkel.

3. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de roti’s aan beide kanten goudbruin.

4. Meng de kokos, ananas en mango in een kom.

5. Leg een roti op een bord en leg een lepel van de kokosvulling erop.

6. Rol de roti op en druk de randen aan.

7. Herhaal dit met de rest van de roti’s.

8. Serveer de roti’s warm.

Roti kukus lonny

Geef een reactie

Schuiven naar boven