Roti koekoes

Roti koekoes is een heerlijk Indisch gebak dat wordt geserveerd als een snack of als een dessert. Het is een krokant gebakje dat wordt gevuld met een zoete vulling van suiker, kokos en kardemom. Het is een populaire snack in India en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden. Hier is een recept om heerlijke roti koekoes te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes all-purpose bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 kopje koude boter, in kleine stukjes gesneden

– 1/2 kopje koud water

– 1/2 kopje suiker

– 1/2 kopje geraspte kokos

– 1 theelepel kardemompoeder

– 1/4 kopje melk

– Olie voor het frituren

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

2. Voeg het koude water toe en kneed het tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten.

3. Meng de suiker, kokos en kardemompoeder in een kom. Voeg de melk toe en meng het goed.

4. Verwarm de olie in een diepe pan.

5. Rol het deeg uit tot een dunne plak. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 5 cm.

6. Leg een theelepel van de vulling in het midden van elk vierkant. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

7. Frituur de koekjes in de hete olie tot ze goudbruin zijn.

8. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.

9. Serveer de koekjes warm of op kamertemperatuur.

Roti koekoes

Geef een reactie

Schuiven naar boven