Roti kipfilet

Roti kipfilet is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een gerecht dat veelzijdig is en dat je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Het is een gerecht dat je kunt serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht. In dit recept gebruiken we kipfilet, maar je kunt ook andere stukken kip gebruiken. We combineren de kip met een heerlijke kruidige saus en serveren het met roti.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels knoflookpoeder

– 2 eetlepels uienpoeder

– 2 eetlepels korianderbladeren

– 2 eetlepels citroensap

– 4 roti’s

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout, peper, tomatenpuree, korianderpoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, korianderbladeren en citroensap in een kom.

3. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de marinade erover. Laat de kipfilets minstens 30 minuten marineren.

4. Bak de kipfilets in de oven gedurende 25-30 minuten.

5. Verwarm de roti’s in de oven of in een pan.

6. Serveer de kipfilets met de roti’s.

Roti kipfilet

Geef een reactie

Schuiven naar boven