Rosti zelf maken

Rosti is een klassiek Zwitsers gerecht dat bestaat uit geplette aardappelen die worden gebakken tot een knapperige, goudbruine koek. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat je kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten. Met dit recept kun je een heerlijke rosti maken die je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 2 eetlepels fijngehakte bieslook

– 2 eetlepels geraspte kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en rasp ze met een kaasschaaf.

2. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de geraspte aardappelen toe en bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

4. Voeg het zout, de peper, de peterselie en de bieslook toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de geraspte kaas toe (indien gewenst) en bak nog een paar minuten.

6. Serveer de rosti warm.

Rosti zelf maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven