Rosti maken

Rosti is een klassiek Zwitsers gerecht dat bestaat uit geplette aardappelen die worden gebakken tot een knapperige, goudbruine koek. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht. In dit recept leer je hoe je een perfecte rosti maakt.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en rasp ze met een kaasschaaf.

2. Verwarm de olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de geraspte aardappelen toe en bak ze ongeveer 10 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de rosti warm.

Eet smakelijk!

Rosti maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven