Rookworst

Rookworst is een heerlijk stukje vlees dat vaak wordt gegeten als onderdeel van een maaltijd. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te bereiden is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke rookworst kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 rookworst
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kruiden toe en bak nog een paar minuten.

4. Leg de rookworst in een ovenschaal en giet de ui-knoflookmengsel erover.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de rookworst gedurende 20 minuten.

6. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de rookworst met aardappelpuree of andere aardappelgerechten.

Eet smakelijk!

Rookworst

Geef een reactie

Schuiven naar boven