Romige paddestoelensoep

Romige paddestoelensoep is een heerlijke, warme maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Deze soep is gemaakt met een mix van verschillende paddestoelen, wat resulteert in een heerlijke, romige smaak. De soep is ook eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. Hier volgt het recept voor romige paddestoelensoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 500 gram gemengde paddestoelen, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

– 2 eetlepels room

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de paddestoelen toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de boter toe en laat smelten. Roer de bloem erdoor en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de peterselie, room, zout en peper toe en roer goed door.

6. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de soep met wat extra peterselie en een stukje stokbrood.

Eet smakelijk!

Romige paddestoelensoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven