Roggebrood

Roggebrood is een heerlijk, gezond en voedzaam brood dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een goede bron van vezels, vitamines en mineralen. Het is ook een goede bron van eiwitten en heeft een lage glycemische index. In dit recept leer je hoe je een heerlijk roggebrood kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram roggebloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 theelepels gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de roggebloem, zout, suiker en gist in een kom en meng goed.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

5. Laat het deeg 30 minuten rusten.

6. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee broodjes van.

7. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie.

8. Bak het roggebrood in de oven gedurende 25-30 minuten.

9. Haal het roggebrood uit de oven en laat het afkoelen.

Geniet van je heerlijke roggebrood!

Roggebrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven