Roerbakmie

Roerbakmie is een heerlijke, snelle en eenvoudige maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een gerecht dat veel Aziatische landen hebben geïnspireerd en dat een populaire keuze is voor een snelle maaltijd. In dit recept gebruiken we kip, groenten en mie-noedels om een heerlijke roerbakmie te maken. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 200 gram kipfilet, in dunne plakjes gesneden

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel gemalen peper
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 paprika, in dunne reepjes gesneden
– 200 gram mie-noedels
– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de mie-noedels toe. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

2. Meng in een kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker, zout en peper. Voeg de kip toe en meng goed. Laat de kip marineren terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt.

3. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en roerbak 2-3 minuten.

4. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak nog eens 2-3 minuten.

5. Voeg de mie-noedels toe en roerbak nog eens 2-3 minuten.

6. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en serveer direct.

Roerbakmie

Geef een reactie

Schuiven naar boven