Roerbak mie

Roerbak mie is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept gebruiken we kip, groenten en mie, maar je kunt ook andere ingrediënten toevoegen zoals garnalen, varkensvlees of tofu. Met een paar eenvoudige ingrediënten en een paar minuten koken, heb je een heerlijke maaltijd die iedereen zal smaken.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, in dunne ringen gesneden
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel sambal
– 200 gram mie
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels ketjap
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel maïzena
– 2 eetlepels water
– 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin.

2. Voeg de ui, knoflook, paprika, gemberpoeder en sambal toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de mie toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de sojasaus, ketjap, suiker, maïzena, water en sesamolie toe en roerbak alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel nog een paar minuten bakken tot de mie gaar is.

6. Serveer de roerbak mie met wat extra sojasaus en sesamolie. Eet smakelijk!

Roerbak mie

Geef een reactie

Schuiven naar boven