Roerbak andijvie

Roerbak andijvie is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van knapperige andijvie, gebakken ui en knoflook en een vleugje kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Hieronder volgt het recept voor roerbak andijvie.

Ingrediënten:

– 500 gram andijvie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten.

3. Voeg de andijvie toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat de andijvie gaar is.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de roerbak andijvie direct.

Roerbak andijvie

Geef een reactie

Schuiven naar boven