Girasoli

Girasoli is een heerlijke Italiaanse pasta die gemaakt wordt met grote, gevulde pasta-schijven. Het is een lekkere, veelzijdige maaltijd die je kunt bereiden met verschillende ingrediënten. In dit recept gebruiken we een combinatie van groenten, kaas en een lekkere tomatensaus om een smakelijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram girasoli pasta
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 courgettes, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 200 gram champignons, in plakjes
– 200 gram geraspte kaas
– 500 ml tomatensaus
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de girasoli toe en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met wat olijfolie. Voeg de ui, knoflook, courgette, paprika en champignons toe en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.

4. Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de groenten. Roer alles goed door elkaar en verdeel de pasta over 4 borden.

5. Bestrooi de girasoli met de geraspte kaas en serveer direct. Eet smakelijk!

Girasoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven