Rode.kool

Rode kool is een heerlijke wintergroente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je rode kool kunt koken met een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 1 kop rode kool, gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/4 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot deze zacht is.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de rode kool toe en roer goed om de kruiden goed te verdelen.

6. Voeg het water toe en breng aan de kook.

7. Laat de rode kool 10-15 minuten koken, of tot de kool gaar is.

8. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Rode.kool

Geef een reactie

Schuiven naar boven