Rode kool vegetarisch

Rode kool is een heerlijk en gezond vegetarisch gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt rode kool gekookt met knoflook, ui, appel en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle, gezonde maaltijd die je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 rode kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 appel, in kleine blokjes gesneden
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kool, appel, komijn, kurkuma, paprikapoeder en zout toe en roer goed om.

4. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, of tot de kool gaar is.

5. Serveer de rode kool warm met wat extra olijfolie.

Eet smakelijk!

Rode kool vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven