Rode kool ovenschotel vegetarisch

Rode kool ovenschotel is een heerlijk vegetarisch gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van rode kool, aardappelen, uien, knoflook en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond.

Ingrediënten:

– 500 gram rode kool, in dunne reepjes gesneden
– 2 grote aardappelen, in blokjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de rode kool, aardappelen, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en bak het geheel nog een paar minuten.

4. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten.

5. Serveer de ovenschotel warm met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Rode kool ovenschotel vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven