Rode kool op grootmoeders wijze

Rode kool op grootmoeders wijze is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijk, zoet en zuur gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak. Hier volgt het recept:

Ingrediënten:

– 1 grote rode kool
– 2 uien
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Snijd de rode kool in dunne reepjes.

2. Snipper de uien.

3. Verwarm de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

4. Voeg de rode kool toe en bak het geheel nog 5 minuten.

5. Voeg de azijn, suiker, kaneel, nootmuskaat en zout toe en roer alles goed door elkaar.

6. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de rode kool warm.

Rode kool op grootmoeders wijze

Geef een reactie

Schuiven naar boven