Rode kool oma

Rode kool oma is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht. Het is een eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met rode kool, appel, ui, suiker, azijn en kruiden. Het is een heerlijk, zoet-zure maaltijd die perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht. Hieronder volgt het recept voor rode kool oma.

Ingrediënten:

– 500 gram rode kool
– 1 appel
– 1 ui
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels azijn
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Snijd de rode kool in dunne reepjes.

2. Pel en snipper de ui.

3. Schil en rasp de appel.

4. Verwarm de boter in een grote pan en fruit hierin de ui en de appel aan.

5. Voeg de rode kool toe en bak deze 5 minuten mee.

6. Voeg de suiker, azijn, kaneel, nootmuskaat en zout toe en roer alles goed door elkaar.

7. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

8. Serveer de rode kool oma warm.

Rode kool oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven