Rode boerenkool

Rode boerenkool is een heerlijke, gezonde en voedzame maaltijd. Het is een klassieker die al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Deze versie van rode boerenkool is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram rode boerenkool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels appelazijn
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de rode boerenkool en snijd deze in kleine stukjes.

3. Snipper de uien en knoflook.

4. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de rode boerenkool toe en bak deze nog 5 minuten mee.

6. Voeg de appelazijn, kaneel, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel de boerenkool over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de boerenkool ongeveer 20 minuten.

8. Serveer de rode boerenkool met wat extra olijfolie en appelazijn.

Rode boerenkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven