Rode bieten geitenkaas

Deze heerlijke rode bieten geitenkaas salade is een perfecte combinatie van zoete en zoute smaken. De rode bieten geven de salade een mooie kleur en de geitenkaas geeft het een lekkere zachte smaak. Deze salade is een geweldige aanvulling op elke maaltijd en is ook een leuke manier om je groenten te eten.

Ingrediënten:

– 2 grote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 200 gram geitenkaas, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel balsamicoazijn

– 1 eetlepel honing

– 1 theelepel mosterd

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de rode bieten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bieten in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de geitenkaas toe. Bak de kaas gedurende 5 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.

4. In een kom meng je de balsamicoazijn, honing, mosterd, zout en peper. Roer goed door.

5. Voeg de geroosterde bieten en de gesmolten geitenkaas toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

6. Garneer de salade met de fijngehakte peterselie.

7. Serveer de salade direct of laat afkoelen en serveer koud.

Rode bieten geitenkaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven