Rijstvel

Rijstvel is een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Het is een lekkere manier om rijst te eten, en het is ook een geweldige manier om restjes te gebruiken. In dit recept gebruiken we kip, groenten en een heerlijke saus om een smakelijk en gezond gerecht te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 1 paprika, in blokjes gesneden
– 1 teentje knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en kip toe. Bak de kip totdat het gaar is.

3. Voeg de paprika, sojasaus, sesamolie, honing, gemberpoeder, chilipoeder en zout toe en bak nog een paar minuten.

4. Verdeel de rijst over 4 ovenschaaltjes en verdeel het kipmengsel erover.

5. Bak de rijstvel in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de rijstvel met wat extra sojasaus en sesamolie.

Rijstvel

Geef een reactie

Schuiven naar boven