Rijstnoedels vegetarisch

Rijstnoedels zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maak je een vegetarische versie met een heerlijke mix van groenten en kruiden. Deze rijstnoedels zijn eenvoudig te maken en zullen zeker een hit zijn bij je gasten.

Ingrediënten:

– 200 gram rijstnoedels
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 wortel, in dunne plakjes
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel gember, fijngesneden
– 1 eetlepel suiker
– 1 eetlepel zout
– 1 eetlepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook, paprika en wortel toe en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, gember, suiker, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de gekookte rijstnoedels toe en roer alles goed door. Laat nog een paar minuten bakken.

5. Serveer de rijstnoedels met extra sojasaus en sesamolie.

Rijstnoedels vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven