Doner kebab

Doner kebab is een heerlijke Turkse snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met vrienden of familie. In dit recept leer je hoe je een heerlijke doner kebab kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 2 eetlepels komijnpoeder
– 2 eetlepels korianderpoeder
– 2 eetlepels zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.

3. Meng alle kruiden en specerijen in een kom.

4. Voeg de olijfolie toe aan de kip en meng goed.

5. Voeg de kruidenmengsel toe aan de kip en meng goed.

6. Leg de kip op een bakplaat en zet deze in de oven.

7. Bak de kip gedurende 15-20 minuten totdat deze gaar is.

8. Haal de kip uit de oven en laat afkoelen.

9. Serveer de kip met salade, rijst of brood.

Eet smakelijk!

Doner kebab

Geef een reactie

Schuiven naar boven