Rijstebrij

Rijstebrij is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat gemaakt wordt van rijst, melk en suiker. Het is een heerlijk ontbijt of tussendoortje dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor rijstebrij.

Ingrediënten:

– 200 gram rijst
– 500 ml melk
– 2 eetlepels suiker
– Optioneel: kaneel, rozijnen, noten, gedroogd fruit

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Breng de melk aan de kook in een steelpan.

3. Voeg de suiker toe aan de melk en roer goed.

4. Voeg de gekookte rijst toe aan de melk en roer goed.

5. Laat de rijstebrij op laag vuur koken totdat de rijst gaar is en de melk is ingedikt.

6. Voeg eventueel kaneel, rozijnen, noten of gedroogd fruit toe aan de rijstebrij.

7. Serveer de rijstebrij warm of koud.

Rijstebrij

Geef een reactie

Schuiven naar boven