Rijpe vijgen

Rijpe vijgen zijn een heerlijke, zoete snack die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept worden de vijgen gebakken met honing en kaneel, waardoor ze een heerlijke, karamelachtige smaak krijgen. Het is een eenvoudig en snel te bereiden gerecht dat je als bijgerecht of als dessert kunt serveren.

Ingredi├źnten:

– 8 rijpe vijgen

– 2 eetlepels honing

– 1 theelepel kaneel

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Halveer de vijgen en verwijder de pitjes.

3. Leg de vijgen in een ovenschaal en giet de honing erover.

4. Bestrooi de vijgen met de kaneel en verdeel de boter erover.

5. Bak de vijgen in de oven gedurende 15 minuten.

6. Bestrooi de vijgen met de amandelschaafsel en bak nog 5 minuten.

7. Serveer de gebakken vijgen warm.

Rijpe vijgen

Geef een reactie

Schuiven naar boven