Rijfkoeken

Rijstkoeken zijn een heerlijk en eenvoudig te maken snack. Ze zijn een populaire snack in veel delen van de wereld, waaronder Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ze zijn gemaakt van gekookte rijst, meel, suiker en andere ingrediënten. Ze kunnen worden gebakken of gefrituurd en worden vaak geserveerd met een dip of saus. In dit recept leer je hoe je eenvoudig rijstkoeken kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gekookte rijst
– 1 kopje meel
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 1/4 kopje boter, gesmolten
– 1/4 kopje melk
– 1 ei

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng de gekookte rijst, meel, suiker, zout en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, melk en ei toe en meng tot een glad deeg.

4. Vet een bakplaat in met boter.

5. Neem een kleine hoeveelheid deeg en vorm er een koekje van.

6. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

7. Laat de koekjes afkoelen en serveer ze met een dip of saus naar keuze.

Rijfkoeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven