Rettich

Rettich met kip is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een combinatie van knapperige rettich, gebakken kip en een heerlijke saus. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
– 2 grote rettich, in dunne plakjes

Saus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kipfilets op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi ze met knoflookpoeder, paprikapoeder, zout, peper, oregano, basilicum, tijm en rozemarijn.

3. Bak de kip in de oven gedurende 20 minuten.

4. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rettich toe en bak deze gedurende 5 minuten.

5. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten in een kom te mengen.

6. Serveer de kip met de rettich en de saus.

Rettich

Geef een reactie

Schuiven naar boven