Rendang maken

Rendang is een kruidige, zoete en pittige stoofschotel uit de Indonesische keuken. Het is een van de meest populaire gerechten in Indonesië en wordt vaak gegeten tijdens feestelijke gelegenheden. Rendang is een gerecht dat veel tijd en aandacht vereist, maar het resultaat is het waard. In dit recept leer je hoe je een heerlijke rendang maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 theelepels gemberpoeder
– 2 theelepels kurkuma
– 2 theelepels komijnpoeder
– 2 theelepels korianderpoeder
– 2 theelepels sambal oelek
– 2 theelepels ketoembar
– 2 theelepels laos
– 2 theelepels palmsuiker
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 kop kokosmelk
– 1 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de kokosolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, sambal oelek, ketoembar, laos en palmsuiker toe. Roerbak de kruiden en ui totdat de ui zacht is.

2. Voeg het rundvlees toe en bak het vlees totdat het gaar is.

3. Voeg de kokosmelk en het water toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat het gerecht op een laag vuur sudderen totdat het vlees gaar is en de saus dikker wordt. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de rendang met rijst of andere gerechten.

Eet smakelijk!

Rendang maken

Geef een reactie

Schuiven naar boven