Rendang lonny

Rendang Lonny is een traditionele Indonesische stoofschotel die wordt bereid met kokosmelk, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. Het is een gerecht dat veel tijd en aandacht vereist, maar het resultaat is het waard. Met deze recept kunt u een heerlijke Rendang Lonny maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels gember, fijngehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels trassi

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 eetlepels santen (kokosmelk)

– 2 eetlepels olie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder, laos, trassi, palmsuiker en ketjap manis toe. Roerbak de ingrediënten op middelhoog vuur tot de ui glazig is.

2. Voeg het rundvlees toe en bak het vlees tot het gaar is.

3. Voeg de santen (kokosmelk) toe en laat het geheel zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en de saus dikker wordt.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de Rendang Lonny met rijst of andere aardappelgerechten.

Eet smakelijk!

Rendang lonny

Geef een reactie

Schuiven naar boven