Remoulade

Remoulade is een klassieke Franse saus die vaak wordt gebruikt als dip voor vis, gefrituurde gerechten of als smaakmaker voor salades. Het is een heerlijke saus die gemakkelijk thuis te maken is. Hieronder volgt een recept voor een klassieke remoulade.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels mayonaise

– 2 eetlepels Dijon mosterd

– 1 eetlepel kappertjes

– 1 eetlepel fijngehakte ui

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

– 1 eetlepel fijngehakte bieslook

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel Worcestersaus

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een kom.

2. Breng op smaak met zout en peper.

3. Roer goed om.

4. Laat de saus minstens een uur staan in de koelkast om de smaken te laten intrekken.

5. Serveer de remoulade als dip of als smaakmaker voor salades.

Remoulade

Geef een reactie

Schuiven naar boven